Sport

Turul Spaniei 2023 desfășurare, câștigători, clasament

Turul Spaniei 2023 – La Vuelta este in plina desfășurare, apar surprize noi in fiecare zi si creste suspansul pe măsura ce competiția înaintează.

Clasamentul general – Turul Spaniei 2023 – top 3

LocConcurentEchipăTimp
1Sepp KussTeam Jumbo–Visma74:23:42
2Jonas VingegaardTeam Jumbo–Visma+17
3Primoz RoglicTeam Jumbo–Visma+1:08

Vezi clasamentul general complet In Turul Spaniei 2023 aici.

Desfășurare La Vuelta 2023

Cronologia pe etape cu imagini de la traseu, o scurta descriere si ce optiuni ar putea avea cicliști pentru a se impune si de a urca in clasamentul general. Pare simplu dar ediția 2023 are multe vedete si lucrurile nu sunt așa de simple.

Ce urmează in ciclism pe anul 2023

Începând cu 27 septembrie se da startul Campionatului european de ciclism pe sosea. Iar in Octombrie va fi ultima cursa de ciclism denumita clasica IL Lombardia unde se anunța prezenta lui Remco, POGAČAR Tadej si Mas, HIRSCHI Marc si mulți alți.

Etapa 21 de la Hipódromo de la Zarzuela – Madrid. Paisaje de la Luz

19:00 – s-a incheiat turual Spaniei 2023, Clasamenul general a ramans neschimbat. Etapa a fost câștigata la sprint de iar Kaden Groves a câștigat la sprint.

Podiumul a fost completat de Filippo Ganna și Nico Denz. Remco Evenepoel a plecat din pluton și a fost urmat de Filippo Ganna, Kaden Groves, Rui Costa, Nico Denz și Lennard Kamna au încercat o evadare cu 22 km înainte însă la final au fost ajunși de pluton si sprintul a fost masiv dar tot un rutier din evadare a câștigat, Remco a încercat sa preia tricoul verde prin atacul de la final însă nu a reușit.

Sepp Kuss câștiga Vuelta 2023 si devine cel de-al doilea american ce se impune.

Prefață – ne apropiem cu pași repez de finalul competiției astăzi are loc ultima etapa din Turul Spaniei 2023. Este o etapa de plat de 100km si va avea loc la Madrid. Se aștepta un sprint masiv toate echipele vor pregăti ceva mai puțin Jumbo care nu are sprinteri si merge doar la general.


Etapa 20 de la Manzanares El Real – Guadarrama

18:00 – Etapa 20 a ajuns la final clasamentul general n a suferit mari mișcări si Sepp Kuss rămâne lider trebuie să ajungă cu bine la Madrid pentru castiga Vuelta 2023. Wout Poels a câștigat etapa , după ce s-a impus la un sprint in 5 rutieri învingându-l-l pe Remco, Pelayo Sanchez a completat podiumului.

13:00 – Etapa este in desfășurare, Remco încearcă sa intre in evadare, oare va reuși? Jumbo va încerca sa controlez cursa si sa i-l protejeze pe lider. Se poate sa fie surprize cele 10 cățărări si urcări sunt foarte dificile pentru ca rutieri nu au timp de relaxare.

Prefață – Etapa 20 este cea mai lunga din turul Spaniei 2023 are de 208 km si 10 cățărări repertoriate. cu toate astea nu se așteaptă mari schimbări in clasamentul general care se pare ca va fi adjudecat de Sepp Kuss , aceasta fiind ultima decizie a lui Jumbo. Însă pot apărea surprize in clasamentul general si in aceasta etapa. Este așteptat va Remco sa plece in alta evadare pentru o noua victorie de etapa. Oricum are asigurat tricoul de cel mai bun cățărător.


Etapa 19 de la La Bañeza – Íscar

19:00 – Sa încheiat etapa 19 , a câștigat Alberto Dainese (DSM) care a sprintat extraordinar si a reușit astfel 3-a vitorie intr-un mare tur. Câștigarea etapei cu nr 19 din Vuelta este a 2-a pentru echipa sa. Fiind o etapa de plat nu au fost modificări in clasamentul general. Pe locurile 2 si 3 au venit Filippo Ganna (Ineos) respectiv Marijn Van Der Berg (Education Easy Post)

Prefață – O etapa de 175 km de plat unde vor intra in acțiune sprinteri. Cel mai probabil va fi un print in pluton. Este greu de crezut ca se va forma o evadare. Depinde acum daca Remco ca intra in modul de contra timp si va încerca o noua victorie de etapa.


Etapa 18 de la Pola de Allande – La Cruz de Linares

19:00 – A luat sfârșit etapa 18 câștiga din evadare de către Remco care își asigura tricoul de cățărător. Matematic nu mai poate fi ajuns. Jumbo Visma păstrează clasamentul general in aceeași formula, Sepp Kuss are acum 17 secunda fata de Vingegaard. Se pare ca decizia finala este ca Sepp Kuss sa fie desemnat ca prima opțiune la câștigarea turului Spaniei 2023. Mai rămâne doar etapa 19 de sâmbătă care este in cățărare dar sigur nu vor fi probleme, Sepp Kuss trebuie doar sa treacă cu bine si sa ajung ala Madrid.

Prefață – O etapa in cățărare care va stabili clasamentul general cel mai probabil vor fi 5 cățărări si traseul va fi mai lung cu 50 de km. Ultima cățărare va fi trecuta de de ori si este una destul de dificila, La Cruz de Linares catarare de categoria 1 va fi probabil decisiva. Așteptam cu interes etapa 18.


Etapa 17 de la Pola de Allande > La Cruz de Linares

18:30 – A luat sfârșit etapa 17 cu o victorie a lui Jumbo prin Roglič dar care nu reușește sa urce in clasamentul general. Pe locul 2 a venit Vingegaard urmat de Sepp Kuss care își păstrează tricoul de lider la o diferența a de 8 secunde. Se pare ca podiumul va fi a lui Jumbo. Etapa 18 este definitorie pentru clasamentul general fiind printre ultimele etapa in care se mai poate face ceva. Oare va rezista Sepp Kuss sau decizia echipei este deja luata. O sa vedem dc cicliști au liber si cine este cel mai puternic sa câștige turul Spaniei 2023. Remco este pe locul 1 la cățărători.

Prefață – Etapa de foc pentru clasamentul general. Jumbo trebuie sa controleze perfect plutonul daca nu vrea sa aibe surprize majore. sunt 2 cățărări de categoria 1 si finalul in cățărare de categorie speciala. Angliru cu siguranța ii va dobori pe mulți cicliști , astfel mâine cel mai probabil se va stabili ierarhia finala in turul Spaniei deși urmează încă o etapa de cățărare – etapa 18 dar este mult mai ușoara..

Etapa 17 va fi transmisa integral de Eurosport deci nu ratați bătălia suprema din săptămâna a 3-a. Etapa 17 este cheia turului. Cine va ajunge primul la final? rămâne sa vedem mâine.


Etapa 16 de la Liencres Playa – Bejes

19:00 – Etapa s-a încheiat cu Victoria lui Vingegaard de la Jumbo, acesta a atacat cu 3 km înainte de final si nu a putut fi ajuns. A urcat pe locul 2 făcând schimb cu colegul Roglič. Schimbările in clasamentul general au fost doar intre locurile 2 si 3 in rest nesemnificative. UAE nu a reușit mai nimic, astfel ecartul a rămas cam același si se reduc șansele sa urce in top 3 in acest tur al Spaniei din 2023.

Prefața Etapa 16 propune un plat urmat de o cățărare de categoria a 2-a spre final si un plat de câțiva km sosire . Este o etapa ușoara după o zi de pauza. Se așteaptă un sprint masiv la final. Șansele sa se câștige sin evadare in etapa 16 sunt mici, diferența e pate face doar pe cățărarea de la final dar este doar de categoria a 3-a ușoara si nu va fi o problema pentru pluton.

Cicliști se pregătesc pentru cele 2 etape pentru clasamentul general etapa 17 (Altu de L’Angliru) respectiv etapa 18 (La Cruz de Linares).

Etapa 16 – Turul Spaniei 2023

Etapa 15 de la Pamplona – Lekunberri

18:00 – Etapa a luat sfârșit, s-a câștigat din evadare a fost câștigata de Rui Costa (Intermarché – Circus – Wanty). Remco nu a reușit decât locul 4 dar își mențină tricoul de cățărător cu 71 de puncte. Favoriți au venit la peste 2 minute dar fără sa se schimbe ceva in clasamentul general. Urmează o zi de pauza turul Spaniei continua marți cu etapa 16 pe plat.

16:00 – Rutieri ajung la prima cățărare – Puerto de Lizarraga – de categorie 3 repertoriata. cea mai lunga cățărare din tur are o lungime de19.3km cu panta medie 2.6%. Încă nu avem o evadare formata foarte clar, Remco se afla in frunte dar se fac eforturi sa fie ajunși. Plutonul s-a alungit iar Almeida si Soler (UAE Team) încerca atacuri dar Jumbo-Visma prin tine pasul cu ei prin Vingegaard si Sepkuss.

Prefața – După 2 zile de foc in turul Spaniei , clasamentul general a fost dat peste cap de succesul rutierilor de la Jumbo, avem o etapa mai liniștita cu cățărări de categorie 2 si 3. Este de asemenea o șansa pentru sprinteri intru-cat finalul va fi pe un plat daca se ajunge in pluton la finalul etapei sau se va forma o evadare rutieri de general care sa fure ceva secunde si sa ne oferă o surpriza?

Startul este pe un plat cu multe urcări si coborâri deci se poate pleca in evadare. Etapa se potrivește mănușă pentru Remco care poate sa biferi un alt succes. si de ce nu sa mai câștige secunde in clasamentul general.

Depinde de ce va face Jumbo care va încerca sa controleze si aceasta cursa.

Oricum urmează o zi de pauza iar in săptămâna a 3-a. Ayuso omul de general care se afla pe locul 4 la +2:37 secunde anunța o săptămâna final de foc in care încerca sa detroneze de pe podium un rutier de la Jumbo-Visma

Etapa 15 – Turul Spaniei 2023

Etapa 14 de la Formigal Huesca la Magia – Col du Tourmalet

19:21 – Etapa a luat sfârșit , Remco victorie magnifica din evadare cu un avans de peste 8 minute. Romain Bardet (Team DSM) și Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) au completat podiumul.  Favoriții au venit la pluton fără sa se facă diferența mari in clasamentul general. Remco a urcat in clasamentul general si este la19 minute oare mai are vreo șansa? Posibil ca in etapele următoare sa se orienteze spre alte obiective cum ar fi trocul de cățărător sau sa bifeze cat mai multe etapa câștigate.

La finalul etapei Remco preia tricoul alb cu buline albastre cel rezervat celui mai bun cățărător. Posibil ca Remco sa înregistreze al 50-lea succes chiar in Turul Spaniei 2023.

Prefata – O alta etapa pentru clasamentul general. Vom avea acțiune cu 3 catari repertoriate. Cei 3 rutieri de la Jumbo probabil vor lupta intre ei pentru supremație. Vom vedea cine va fi desemnat sa câștige Turul Spaniei 2023;


Etapa 13 de la Sauveterre-de-Béarn – Larra-Belagua

19:21 – Etapa a luat sfârșit , Jumbo e pe val a câștigat locurile 1, 2, 3. Runda „regină” a fost câștigata de Jonas Vingegaard, care a atacat cu 8 kilometri înainte de final. Locul 2 a fost a lui Sepp Kuss şi apoi de Primoz Roglic. Omul de general Remco Evenepoel a pierdut timp prețios si va ieși din calculele pentru clasamentul general.

Prefata – Am ajuns intr-un final la etapa regina din Turul Spaniei 2023. Acum se arunca in lupta toate resursele pentru ca etapa este una dificila vor fi 3 cățărări infernale se va ajunge la peste 2000m altitudine. Toți favoriți sunt dispuși la efort suprem pentru a stabiliza poziția in clasament. Sunt șanse mari ca aceasta etapa sa stabilească viitorul câștigător al turului, rămâne de văzut.

Tourmalet este o bestie si cu siguranța va face multe victime in rândul cicliștilor. Si totul nu se termina aici pentru ca etapa 14 este si ea una dificila.


Etapa 12 de la Ólvega – Zaragoza

19:21 – Etapa a luat sfârșit , etapa fiind câștigata de Sebastián Molano la sprint, si a adus prima victorie pentru UAE în actuala ediție din turul Spaniei. Lansarea a fost făcut de coechipierul lui Rui Oliveira. Mare perdant a fost Kaden Groves (Alpecin)  care nu a reușit o poziționare buna la sprintul final. Locul 3 a fost adjudecat de Boy van Poppel (Intermarche). Clasamentul general a rămas aproape la fel in top 3.

Prefața – Aceasta etapa propune o coborâre si doar o singura urcare si probabil se va termina la sprint finalul fiind pe un fals plat in urcare. Practic nu se așteaptă modificări in clasamentul general însă lucrurile se vor schimba cu siguranța in etapele 13 (Tourmalet ) si 14.

Etapa 12 – turul Spaniei 2023

Etapa 11 de la Lerma – Black Lake of Urbión

19:26 – Etapa a luat sfârșit , cicliști favoriți au decis „no combat” si am ajuns in pluton compact etapa fiind câștigata de Jesus Herrada care a devenit primul spaniol care se impune într-o etapă in acest tur al Spaniei el câștigând dintr-un grup de 26 de rutieri. pe locul 2 si 3 au venit Romain Gregoire (Groupama FDJ) și Andreas Kron (Lotto Dstny). In fruntea clasamentului general nu au fost schimbări. Maine va fi o etapa simpla pentru sprinteri.

După o zi in care favoriții nu au punctat decisiv si in așteptarea etapei montane regina pe Tourmalet unde „Sosirea pe Tourmalet va fi o piatră de hotar”, așa a spus directorul Turului Spaniei , clasamentul se modifica constant. Actualmente este pe primul loc Sepp Kiss de la Jumbo-Visma, ciclist care nu era in cârti la începutul turului. Iată cum arata etapa de astăzi.

Etapa 11 – turul Spaniei 2023

Vom avea parte de o etapa intermediara cu muta coborâre si putina urcare cu o diferența de nivel de 2215m. Este așteptat ca Roglič sa încerce ceva ținând cont de presiunea pe care o pun favoriții de la Jumbo-Visma însă etapa este destul de ușoara si nu se știe ce tactica va aborda echipa lui.


Etapa 10 de la Valladolid – Valladolid

Sa încheiat contra timpul individual , câștigat de Filippo Gana. Sepp Kuss își păstrează tricoul roșu de lider la la 26 secunde. Remco a reușit sa urce pe 3 după ce a câștigat secundei importante in fata lui Roglič si Vingegaard.

Etapa 10 – contratimp – Turul Spaniei 2023

Câștigători de etapa in turul Spaniei 2023

EtapaStart – SosireElevation (m)Câștigător
1Barcelona – Barcelona66 mTeam DSM
2Mataró – Barcelona2619 mAndreas Kron
3Suria – Anisal3486 mRemco Evenepoel
4 Andorra la Vella – Tarragona1798 mKaden Groves
5Morella – Borriana2384 mKaden Groves
6La Vall d’Uixó – Javalambre3976 mSepp Kuss
7Utiel – Oliva987 mGeoffrey Soupe
8Dénia – Xorret del Catí3611 mRoglič
9Cartagena – Caravaca de la Cruz2972 mLennard Kämna
10Valladolid – Valladolid112 mFilippo Ganna
11Lerma – Black Lake of Urbión2215 mJesus Herrada
12Ólvega – Zaragoza888 mSebastián Molano
13Formigal – Col du Tourmalet4282 mJonas Vingegaard
14 Sauveterre-de-Béarn – Larra-Belagua4655 mRemco
15Pamplona – Lekunberri2331 mRui Costa
16Liencres – Bejes2089 m
17Ribadesella – Alto de L’Angliru3303 m
18Pola de Allande – Cruz de Llinares4624 m
19La Bañeza – Íscar935 m
20Manzanares el Real – Guadarrama4330 m
21Zarzuela race track – Madrid854 m

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker